Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton očekává další vítěznou sezónu

Hamilton očekává další vítěznou sezónu

Mercedes má velký náskok.

Lewis Hamilton je přesvědčen, že vůz Mercedesu bude nadále vyčnívat nad všemi konkurenty. Pravidla se nemění, Mercedes má skvělý technický tým a loňský vůz a motor jsou vynikajícím základem pro zopakování úspěchu.

"Naši sílu si přeneseme minimálně do další sezóny. Samozřejmě, nic není zcela jisté, protože vývoj vozu by se mohl pohnout nesprávným směrem, takže bychom mohli narazit. Ale máme velmi dobrý základ, takže se to nestane, jsem si jistý," řekl Hamilton Autosportu.

Po získání svého třetího titulu řekl, že si splnil svůj největší dětský sen, už má stejný počet titulů jako legendární Ayrton Senna. To však neznamená, že letos nemůže podávat ještě lepší výkony než minulou sezónu.

"Nemyslím si, že by někdo mohl celý rok podávat nejlepší výkony. Křivka má vrcholy i pády. Minulý rok jsem se velkou část roku udržel na vrcholu, ale závěr sezony už nebyl tak dobrý. Nejezdil jsem špatně ani jsem nedělal chyby, ale nebylo to na sto procent.

Dobré je, že další rok může být ještě lepší. Rád si myslím, že každým rokem rosteme. Nejen jako lidé, ale také jako sportovci. To, co dělám během této zimy, navazuje na předchozí zimu. Myslím, že budu perfektně připravený fyzicky i psychicky. Lépe připravený než loni. Ještě jsem relativně mladý, takže nemám před sebou nic kromě hory, kterou musím zdolat."

Pokud by se Britovi podařilo získat další titul, vyrovná se tím Sebastianu Vettelovi a Alainu Prostovi.