Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Manor ukázal nový vůz

Manor ukázal nový vůz

MRT05 má za sebou první testovací kolo.

Manor dnes jako poslední ukázal svůj vůz pro sezónu 2016. MRT05 je poháněný motorem Mercedes a závodit s ním budou Pascal Wehrlein a Rio Haryanto. Dnes a zítra bude testovat Wehrlein, úřadující šampion série DTM.

foto v plné velikosti: 01, 02

Manor vkládá do nového vozu velké naděje. Loni závodil s upraveným monopostem z roku 2014 a od léta se už soustředil pouze na vývoj tohoto vozu. Namísto rok starých pohonných jednotek Ferrari bude využívat nové pohonné jednotky Mercedesu, stejné jako dostávají Williams a Force India. Zlepšení by měly přinést i převodovky a části zavěšení nakupované od Williamsu.

"Už nyní můžeme říci, že toto je náš dosud nejlepší vůz. Jednoznačně je naším nejvíce vyvíjeným, nejambicióznějším a nejagresivnější vozem. Celý balík je velkým krokem vpřed, nejen oproti minulému roku, ale i ve srovnání s kterýmkoliv jiným vozem naší stáje. Takže ano, je před námi hodně dlouhá cesta, ale už teď je to splněný sen 154 lidí Manor Racingu, kteří tvrdě pracovali na jeho navržení a vyrobení," řekl John McQuilliam, technický ředitel Manoru.

Nový vůz tedy nemá mít se svým předchůdcem moc společného a jen Manor navrhl 3393 nových dílů, k čemuž je třeba připočíst díly od Mercedesu, Williamsu a ostatních dodavatelů.