Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alex Lynn zůstává vývojovým jezdcem Williamsu

Alex Lynn zůstává vývojovým jezdcem Williamsu

Zároveň se vrátí do GP2.

Před více než rokem jsme se dozvěděli, že Alexander Lynn, vítěz série GP3, dává košem juniorskému programu Red Bullu a připojuje se k týmu z Grove. Williams mu dal místo vývojového jezdce a zároveň ho nechal závodit za tým DAMS v GP2, kde obsadil šesté místo.

Brit i v roce 2016 zůstává v nejprestižnější juniorské sérii, určitě se pokusí zabojovat o celkové první místo a zároveň zůstává členem Williamsu.

"Jsem skutečně nadšený, že mohu pokračovat v plnění úkolů vývojového jezdce tohoto týmu a jsem mu vděčný, že mě bude nadále podporovat," řekl 22 letý Lynn.

"Mám radost z příležitosti navázat na loňské úsilí, pokračovat v pomáhání s vývojem vozu F1 a zároveň prohloubit své znalosti o fungování Williamsu po technické i lidské stránce.

S požehnáním a podporou týmu je mým hlavním cílem boj o titul šampiona GP2. Jsem odhodlaný dokázat, že si zasloužím místo závodního jezdce týmu F1."

Williams a Lynn nám tímto trochu zamotaly hlavy, protože tým už jednoho vývojového jezdce má - 17letého Kanaďana Lance Strolla a jako by to nestačilo, na začátku února představil Garyho Paffetta jako svého simulačního jezdce.

34letý Paffett má bohaté zkušenosti nasbírané u McLarenu, zatímco Stroll se nejspíš bude spíše učit, než by týmu skutečně pomáhal s vývojem vozu. Williams se ale loni rozloučil se Susie Wolffovou i Adrianem Sutilem a objevuje se otázka, kdo z trojice Stroll, Lynn a Paffett má být považován za oficiálního testovacího pilota. Na místo rezervního pilota by se hodil zkušený Paffett, ale oficiálně jím (zatím) není.