Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottas se v první zatáčce vůbec nesnažil předjíždět

Bottas se v první zatáčce vůbec nesnažil předjíždět

Hamilton pak ztrácel vteřinu na kolo.

Valtteri Bottas po skončení závodu vysvětloval, že kolize s Lewisem Hamiltonem nebyla důsledkem jeho snahy dostat se vpřed. Naopak, pouze si chtěl ubránit třetí pozici a pozdním brzděním se dostal na úroveň Lewise Hamiltona zpomaleného špatným startem a soubojem s Nicem Rosbergem.

"Upřímně, vůbec jsem se nepokoušel dostat před něj," řekl Bottas Autosportu. "Více jsem se soustředil na vozy za mnou, aby se přede mě nedostaly vnějškem ani po vnitřní stopě. Proto jsem brzdil později. Dříve se mi to stávalo dost často. Byl jsem konzervativní a někdo se přede mě dostal buď vnější, nebo vnitřní stranou.

Pak mě v první zatáčce překvapilo, jak pevně si (jezdci Mercedesu) drží stopu a jak velmi zpomalili ve vrcholu zatáčky. Myslím, že je ani nenapadlo, že bych se tam mohl objevit. Škoda, stálo mě to pozice v cíli a Lewise asi taky."

Šéf týmu Mercedes krátce po závodě odhadl, že Hamilton kvůli poškození vozu ztrácel zhruba vteřinu na kolo.

"Myslíme si, že to mohla být asi tak vteřina. Jeho vůz má značně poškozenou podlahu," řekl Toto Wolff, který také přiznal, že do řešení problému s pomalými starty se už zapojila i mateřská společnost Daimler.

"Došli jsme k přesvědčení, že jde více o problém hardwaru než problém s řídící elektronikou a nedá se odstranit z jednoho závodu na druhý. Snažíme se upravit spojku, způsob práce s ní, způsob její kalibrace i způsob, jakým ji používají jezdci. To vše potřebujeme optimalizovat. Na hardwaru pracujeme spolu s Daimlerem a chvíli to potrvá. Ještě nevím říct, kdy budeme mít řešení."