Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas přiznává chybu

Bottas přiznává chybu

Verstappena mohl zadržet.

Valtteri Bottas v Brazílii přiznal, že na startu minulé velké ceny neodvedl nejlepší práci, když po slabém startu nechal dveře dokořán otevřené a Max Verstappen přes ně pohodlně vhoupl na první místo.

Když budu upřímný a budu po bitvě generál, tak jsem mohl jednat jinak,“ přiznává finský závodník. „Ale v tu chvíli jsem si myslel, že dělám správná rozhodnutí. Kdyby se dal vrátit čas, nejspíš bych jednal tak, abych Maxe zablokoval, nebo alespoň aby ​​se nedostal na vnější stranu první zatáčky, což by mu nejspíš otevřelo šanci někde uvnitř. Nevím. Je to jedna z věcí, které se zpětně nedají určit s jistotou. Ale snažil jsem se. I já jsem viděl záznam, takže i já teď vím, že se to dalo udělat lépe.

Je nejvyšší čas, aby Lewis Hamilton začal mazat 19bodovou ztrátu, chce-li zůstat v boji o titul šampiona.

Opět se prostě soustředíme na správné nastavení vozu, což ve skutečnosti není vůbec tak jednoduché, jak to zní,“ řekl Hamilton. „Letos je nastavování vozu hodně komplikované. Myslím, že nejen našeho vozu, že letošní vozy jsou prostě takové. Nedokážu to vysvětlit, aniž bych zašel do detailů, ale není snadné najít ideální okno. V některé víkendy to trefíme, v jiné ne.

Bottas si je vědom, že kolegu v Mexiku moc nepodržel. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, f1i, úvodní foto: Mercedes