Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton odstartuje s novou pohonnou jednotkou

Hamilton odstartuje s novou pohonnou jednotkou

Přijímá to jako zkoušku.

Mercedes se rozhodl vyměnit pohonnou jednotku ve voze Lewise Hamiltona. Na pořadí na startu závodu to nic nezmění, úřadující šampion beztak musí startovat z posledního místa.

Hamilton v kvalifikaci neodkroužil ani jedno měřené kolo, zabránila mu v tom porucha pohonné jednotky. Podle vyjádření Mercedesu selhalo MGU-H, systém rekuperace tepelné energie. Je možné, že pohonná jednotka, nebo alespoň většina její částí, se bude dát znovu použít. Mercedes ji ale předtím důkladně přezkoumá ve své továrně v anglickém Brixworthu a Hamilton zítra použije novou. V této situaci nezáleží ani na penalizaci za předčasnou výměnu převodovky, kvůli které by musel na startovním roštu klesnout o 5 míst níže.

"Jsem samozřejmě zklamaný, že jsem dnes nemohl bojovat," řekl Hamilton. "Kvůli té penalizaci na startu by to beztak byl těžký víkend. Ale tyto věci se stávají, aby nás vyzkoušeli. Nikdo nechce, aby to bylo snadné. Přinejmenším vím, že já to tak nechci. Možná jsme padli hluboko, ale překopeme si cestu ven.<

Máme fantastický vůz a tým odvádí fantastickou práci. Některé oblasti ještě můžeme zlepšit, ale stále jsme jen na začátku sezóny a já nepochybuji, že to zvládneme. Je důležité, že nikdo z nás nevěší hlavu. Nejlépe uděláme, když se z tohoto poučíme a budeme pokračovat. Jsem si jistý, že kluci jsou stejně zničení jako já, ale co se má stát, stane se. Vyhráváme a prohráváme jako tým, nezastavíme se, dokud neodhalíme příčinu problému a pak uděláme vše, aby se už neopakovala."