Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rosberg: Ferrari je asi blízko

Rosberg: Ferrari je asi blízko

V Barceloně nebude prostor na chyby.

Nico Rosberg byl po Velké ceně Ruska překvapený rychlostním rozdílem mezi jeho vozem a vozy Ferrari, který mu umožnil získat další pohodlné vítězství. Po pátku to ale vypadá tak, že v Barceloně je rozdíl mnohem menší a Mercedes se potřebuje vyvarovat chyb.

"Dobrý začátek víkendu," řekl včera večer Rosberg. "Samozřejmě to bylo náročné, protože v zimě jsme tu sice odjeli tisíce kilometrů, ale tehdy měl povrch asfaltu 20°C a nyní má 40°C. Je to jako úplně jiný svět. Vůz je proto odlišný, chová se odlišně, řízení je náročnější a musíme se přizpůsobovat. Ale dnes proběhlo všechno hladce, trénovali jsme na kvalifikaci, závod a vše, co jsme potřebovali.

Zdá se, že náš vůz je tu dobrý, ale Ferrari je přesto velmi blízko. Myslím, že Kimi byl (v 2. tréninku) 0.2 sekundy za mnou, takže se musíme ujistit, že z vozu dostaneme všechno. Lewis je stejně rychlý, jen ho zdržely jiné vozy na trati, takže jeho čas o ničem nevypovídá, ale jsem optimistický.
"

Vedoucí muž šampionátu ještě bude chtít dnes v třetím tréninku zapracovat na konzistenci.

"Ne vždy mám z vozu dobrý pocit. Přichází a odchází a nastavení vozu podle mých preferencí je vždy jednou z výzev. Málokdy jsem v pátek spokojený a ani dnes nejsem, ale to je zcela normální. Teď mám množství domácích úkolů, každá mi může přinést pár setin sekundy, ale se začátkem víkendu jsem opravdu spokojený."