Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci Mercedesu se obávají Ferrari i Red Bullu

 Jezdci Mercedesu se obávají Ferrari i Red Bullu

Pátek neodkryl všechny karty.

Lewis Hamilton byl nejrychlejší v obou včerejších trénincích, ale zatímco v prvním mu sekundoval jeho týmový kolega Nico Rosberg, ve druhém se za něj dostal Sebastian Vettel. Britský jezdec si nemůže být jistý, jestli je to zásluhou nového turba, nebo pouze toho, že ho Ferrari potřebovalo otestovat. V pátek se obvykle nejezdí s plným výkonem motorů, ale pokud Ferrari potřebovalo pořádně vyzkoušet novou část pohonné jednotky, mohlo udělat výjimku.

"Dnes to vypadalo, jakoby Nicovi chyběla rychlost, ale při delší jízdě bylo jeho tempo OK," řekl Hamilton. "Ale vozy Ferrari vypadají rychle. Myslím, že jezdí s novým turbem, proto zlepšili svou rychlost na rovinkách. Nevím, jestli odemkli více výkonu, aby to otestovali. Nejspíš ano.

Snad to bude dobrý závod. Tyto pneumatiky, super-měkké, se opotřebovávají trochu víc než ostatní, ale pneumatiky obecně nejsou velmi měkké, takže si nemyslím, že by to byl z pohledu pneumatik obzvláště náročný závod."
 
Nico Rosberg si bude nadále dávat pozor i na Red Bull. Jeho jezdci sice byli v druhém tréninku téměř o sekundu pomalejší, ale prý určitě šetřili své nové motory, což se v Montrealu drasticky podepisuje na dosažených časech.

"Dlouhá jízda vypadala dobře, náš vůz je dobrý, ale Ferrari je asi blízko. Po pátku je vždy těžké něco odhadnout, protože nevíte, kolik mají paliva a kolik z výkonu motoru používají. Red Bull kompletně zamkl výkon svých motorů, takže nám nic neukázal. Musíme počkat," řekl Rosberg.

Důvodem, proč byl včera Rosberg pomalejší než Hamilton, mají být studené pneumatiky v prvním sektoru trati, tedy po dlouhé jízdě po dlouhé rovince Casino a hlavní rovince, které dělí jen jedna šikana.