Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Vlastně to ani nebylo velmi dobré kolo

Hamilton: Vlastně to ani nebylo velmi dobré kolo

Na pole position ale stačilo.

Lewis Hamilton vyhrál včerejší kvalifikaci kolem, o kterém později sám řekl, že ani nebylo velmi dobré. Je to kolo, které zajel na začátku Q3, přičemž Nico Rosberg byl pouze o 0.062s pomalejší a bylo zaděláno na vzrušující závěr kvalifikace. Hamilton už svůj čas nezlepšil, ale ani to nepotřeboval, protože jeho týmový kolega udělal chybu hned na začátku svého kola, při brzdění před první zatáčkou. Nikdo jiný už nebyl tak rychlý, aby mohl Hamiltonovi zabránit v Kanadě po roce opět odstartovat z pole position.

"Popravdě řečeno, ani to nebylo velmi dobré kolo. Nevím, jestli bych to měl takhle přiznávat, možno bych měl říct, že bylo perfektní," řekl po kvalifikaci Hamilton. "Měl jsem skvělý pátek, byl jsem velmi rychlý, ale dnes ne. Nevím, jestli to bylo změnou v nastavení nebo něčím jiným. Stačilo to, ale nebylo to kolo, se kterým bych mohl být spokojený. Byl jsem asi o půl vteřiny rychlejší než Nico, ale on někde získal, zatímco já jsem ztratil. Teď to bylo mnohem méně."
 
Nicu Rosbergovi tedy zůstala druhá startovní pozice.

"Doufal jsem, že si toho nikdo nevšiml, jenže oni to dali do telky," zažertoval Rosberg na účet své chyby, která jej možná stála pole position. "První kolo v Q3 bylo dobré, ale ne tak dobré, abych porazil Lewise. V dalším jsem se pokusil udělat něco extra, ale nepovedlo se. Skvělý týmový výsledek. Ukázalo se, že nadále máme nejlepší vůz i na takto unikátních tratích, Zítra se může stát leccos."

Rosberg spoléhá i na předpověď počasí na dnes pro Montreal, v níž je 40% pravděpodobnost srážek.