Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg byl na Hamiltona pořádně naštvaný

Rosberg byl na Hamiltona pořádně naštvaný

Příště se už nenechá vytlačit.

Nico Rosberg měl po velmi špatném startu Lewise Hamiltona a velmi dobrém startu Sebastiana Vettela dobře nakročeno k tomu, aby se zařadil těsně za svého krajana. To by ale vedle Hamiltona muselo zůstat na trati místo i pro další vůz, takže Rosberg po lehkém kontaktu s jeho vozem a vynechání druhé zatáčky klesl na desáté místo a celý závod pak pracoval na minimalizaci škod. Po závodě týmovému kolegovi pohrozil, že příště z tak nelítostného souboje vyjde jako vítěz.

"Sebastian měl dobrý start, můj byl fajn a Lewisův velmi špatný," řekl po závodě Rosberg. "Moje pozice byla na vnější straně (první zatáčky) a v Barceloně mi to umožnilo dostat se před Lewise. Tam to vyšlo, takže dnes jsem se pokusil o totéž a jeho manévr byl opravdu tvrdý, dotkli jsme se a byl jsem venku. V té chvíli jsem byl velmi naštvaný, ale takové je závodění a nakonec je součástí mé práce udělat vše proto, abych příště z takového souboje vyšel jako vítěz. Stálo mě to hodně, protože jsem přišel o spoustu míst a od té chvíle jsem se už jen snažil probojovat zpět."

Rosberg se během závodu musel poprat i s defektem pneumatiky a neplánovanou zastávkou, ale přesto se dostal až za zadní křídlo čtvrtého Maxe Verstappena, jenže se mu ho nepodařilo předjet a jeho poslední manévr v předposledním kole skončil smykem, po kterém mohl být rád, že dojel do cíle a zůstal na pátém místě. Po závodě vysvětlil, že po několika soubojích už neměl v nádrži tolik paliva, aby mohl na soupeře vyvinout neustálý tlak.
 
Hamilton po kolizi jezdil na druhém místě, a protože Ferrari nevyšel risk s dvouzastávkovou strategií, k vítězství se dostal bez dalších soubojů a radoval se z výrazného snížení Rosbergova bodového náskoku.

"Je neuvěřitelné uvědomit si, že ještě před dvěma závody vypadala moje sezóna tak špatně. Cítím, že dnes to byl jeden z nejlepších závodů za dlouhou dobu," radoval se úřadující šampion, který na Rosberga ztrácí už jen 9 bodů.