Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mika Salo předpovídá Bottasův přestup do Mercedesu

 Mika Salo předpovídá Bottasův přestup do Mercedesu

Do Ferrari jít nemůže.

Mika Salo si je prý jistý, že jeho krajan Valtteri Bottas dříve nebo později přestoupí do továrního týmu Mercedesu. Čeká se jen na to, kdy své místo uvolní Nico Rosberg nebo Lewis Hamilton. Bývalý jezdec týmů Tyrrell, Arrows, BAR, Ferrari, Sauber a Toyota svou předpověď zakládá na faktu, že jedním z Bottasových manažerů je Toto Wolff, šéf Mercedesu. Wolff se do F1 dostal přes Williams a může mít prsty i ve spojení svého svěřence s tímto týmem používajícím motory Mercedes. Ještě loni byla testovací jezdkyní Williamsu jeho manželka, Susie Wolff.

"Pro něj by to byl nejhorší z reálných scénářů," řekl Salo o Bottasově setrvání u Williamsu. 26letý jezdec se potřebuje dostat do továrního týmu.

"Momentálně s Williamsem nemůže vyhrávat závody, přitom vítězství potřebuje. Také potřebuje odvádět stoprocentní práci a neustále porážet Massu, nebo kohokoliv, kdo by byl příští rok jeho týmovým kolegou. Pak může čekat na uvolnění místa u Mercedesu. Jeho manažérem je Toto a jsem si zcela jistý, že si ho vezme k sobě. Už ukázal, že je dobrý a inteligentní jezdec."
 
Salo je přesvědčený, že Bottasova smlouva s manažerskou společností Aces Management mu neumožní dostat se do Ferrari.

"Nemyslím si, že by Bottas nyní mohl z Williamsu odejít někam jinam (než do Mercedesu). Nejsou volná žádná jiná dobrá místa, a i kdyby Kimi (Räikkönen) skončil, nevím si představit, že by šel do Ferrari. Za manažéra má šéfa Mercedesu, takže Ferrari ho nechce."