Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jaké bude pořadí na startovním roštu?

Jaké bude pořadí na startovním roštu?

Hülkenberg druhý, Rosberg šestý. (aktualizováno)

Je to oficiální, v první startovní řadě zítra uvidíme vůz Force India patřící Nicu Hülkenbergovi. Němec si dnes vybojoval místo hned za jezdci Mercedesu a po Rosbergově penalizaci za výměnu převodovky se přesunul na druhé místo. Mohl o něj ale snadno přijít, protože si ho stevardi zavolali, aby si s ním promluvili o respektování žlutých vlajek. Tématem bylo jeho počínání během žluté fáze způsobené poruchou vozu Carlose Sainze v závěru první části kvalifikace.

"Když jsme viděli selhání Carlosova motoru, okamžitě jsme jezdce informovali prostřednictvím vysílačky. V telemetrii je vidět, že dal nohu dolů z plynu. Totéž řekneme stevardům," řekl Andy Stevenson, sportovní ředitel Force India.

Stevardi souhlasí: "Jezdec sice zaznamenal zelený (svůj nejlepší) sektor, když v něm byly dvojité žluté vlajky, telemetrie ale jasně ukázala, že po přiblížení se žlutým vlajkám zpomalil."

Jolyon Palmer, Rio Haryanto a Felipe Nasr stevardy nepřesvědčili, dostali dva trestné body a přišli o tři místa na startu. Zajímavé je, že Nico Rosberg po udělení trestu ztráty pěti míst neklesl z druhého místa na sedmé, ale na šesté. Důvodem je posloupnost udělování trestů a skutečnost, že stejný trest dostal čtvrtý Sebastian Vettel. Stevardi nejprve přesunuli Vettela za pět jezdců za ním, tedy až za devátého Maxe Verstappena. Následně Rosberga také posunuli o 5 míst, ale počítali i prázdnou Vettelovu pozici. Až v posledním kroku vyškrtli prázdná místa. Tak se stalo, že Vettel se posunul o 5 a Rosberg pouze o 4 místa.

Aktualizace: Toro Rosso oznámilo, že Daniil Kvjat využije náhradní šasi, což znamená start z boxové uličky.

  Jezdec Tým
1 Hamilton Mercedes
2 Hulkenberg Force India
3 Button McLaren
4 Räikkonen Ferrari
5 Ricciardo Red Bull
6 Rosberg Mercedes
7 Bottas Williams
8 Verstappen Red Bull
9 Vettel Ferrari
10 Massa Williams
11 Gutierrez Haas
12 Wehrlein Manor
13 Grosjean Haas
14 Alonso McLaren
15 Sainz Toro Rosso
16 Perez Force India
17 Magnussen Renault
18 Kvjat Toro Rosso
19 Ericsson Sauber
20 Palmer Renault
21 Haryanto Manor
22 Nasr Sauber