Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenbergovy poslední body pro Force India

Hülkenbergovy poslední body pro Force India

Indický tým byl letos čtvrtým nejlepším.

Po Abú Zabí se slavil zisk mistrovského titulu a dva veteráni se loučili se závodními sedačkami vozů F1, proto Hülkenbergovi a jeho loučení s týmem Force India nebyla věnována prakticky žádná pozornost. Němec přitom v tomto týmu strávil pět ze svých sedmi let v F1, i když v roce 2011 byl po vyhazovu z Williamsu pouze testovacím jezdcem tohoto týmu. Příští rok bude závodit za tovární tým Renaultu.

Hülkenberg i jeho týmový kolega dokončili závod v Abú Zabí na bodovaných pozicích, čímž ještě zvýšili bodový náskok svého týmu před Williamsem. Force India díky tomu obsadila vynikající čtvrtou příčku Poháru konstruktérů, s čímž je spojena nejen prestiž, ale i vysoká finanční odměna. Williams byl nakonec poražen přesvědčivě, nasbíral o 35 bodů méně než indický tým. Bodová ztráta McLarenu, který se v první části sezóny také chystal do boje o čtvrté místo, narostla na téměř sto bodů.

"Vlastně to byl jednoduchý a osamělý závod, závodil jsem hlavně s týmovým kolegou, protože prvních šest vozů bylo mimo náš dosah," řekl Hülkenberg, který dojel sedmý, zatímco Sergio Pérez byl v cíli osmý. "V první zatáčce to bylo zajímavé, dostal jsem ránu od Maxe Verstappena, co mi poškodilo podlahu a trochu se mi tím zkomplikovala situace. Naštěstí jsme měli dostatek rychlosti k ubránění pozice a získání dobrého výsledku. Je to skvělý způsob, jak ukončit mou kapitolu ve Force India. Patří nám čtvrté místo poháru konstruktérů. Všichni v týmu si zaslouží gratulaci a uznání za tak fantastický výkon. Z tohoto týmu odejdu s mnoha šťastnými vzpomínkami a už navždy zůstane součástí mého života. Hodně jsem se tady naučil, udělali ze mě lepšího závodníka."

Sergio Pérez zůstává v týmu, příští rok bude mít nového kolegu, mladého Francouze Estebana Ocona, ale nyní se už těší na návrat do vlasti a zimní odpočinek.

"Sezóna skončila a já se brzy vrátím do Mexika a budu trochu odpočívat. Byl to dlouhý a náročný rok a už se velmi těším na čas strávený s přáteli a rodinou. Po tak úspěšném roce to budou hezké svátky," řekl Pérez.