Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg slavil až do rána

Rosberg slavil až do rána

Poslední fotografie byla pořízena ve čtvrt na devět.

Britská televize BBC se během rozhovoru s Nicem Rosbergem dozvěděla, že mistrovský titul byl pořádně oslaven. O přítomnosti alkoholických nápojů ve Spojených Arabských Emirátech se nemluví, ale čas přibližného konce oslavy Rosbergovi na druhý den prozradila pouze poslední fotografie v jeho mobilu.

"Mohu potvrdit, že jsem už dvojnásobný mistr světa. V neděli v noci jsme se stali párty-šampiony. Bylo to obrovské, epické, masivní! Byl jsem ohromně šťastný, měl jsem při sobě přátele a rodinu, takže jsme mohli slavit společně. Byl to úžasný večer. Myslím, že jsme to zabalili ve čtvrt na devět. Tehdy byla udělaná poslední fotografie v mém mobilu."

Rosberg byl samozřejmě střídavě nadšený a dojatý, splnil si svůj dětský sen.

"Se sportem jsou spojeny neuvěřitelné emoce. Vše je tak intenzivní. Jen málo věcí v životě vám nabídne něco podobného. Dá se to srovnat se svatbou a narozením dítěte. Mám to štěstí, že jsem už zažil všechno z toho."

Rosbergovi rodiče z různých důvodů nesledovali závod přímo na okruhu, ale na oslavě nechyběli.

"Máma neviděla ani jeden můj závod, protože ji to děsí. Přišla hned po skončení závodu a samozřejmě ji dojalo, když se dozvěděla, že jsem vyhrál. Oba jsme si mohli oči vyplakat. Řekla, že to byl jeden z nejlepších okamžiků jejího života. Bylo skvělé to od ní slyšet. Otec přišel trochu později. Naše setkání bylo výjimečným okamžikem. Otec je velkou součástí toho všeho a asi polovina mých rozhovorů je o něm. Předtím jsem to nenáviděl, ale teď mám z toho radost. Jedna z nejdojemnějších věcí na zisku titulu je, že jsem dokázal to, co předtím dokázal on."