Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg: Nebyl to zábavný závod

Rosberg: Nebyl to zábavný závod

Celý víkend byl těžší, než přiznával.

Čerstvě korunovaný šampion přiznal, že poslední závod si ani trochu neužil. Dívat se polovinu závodu na pomalé zadní křídlo Lewise Hamiltona a sledovat přibližující se soupeře ve zpětných zrcátkách nebylo to, co si před závodem představoval. Nakonec je ale důležité pouze jedno - je mistrem světa.

"Asi chápete, že jsem během víkendu nebyl zcela upřímný. Musel jsem se nějak chránit, ale ano, pro mě to byl ohromně náročný víkend. Některé situace jsem si moc neužíval, hlavně během závodu. Bylo to strašně náročné. Nejprve mi dělal starosti Verstappen a pak ten konec závodu… Nebylo to příjemné," přiznal Rosberg. "Tento závod rozhodně nebude patřit mezi nejzábavnější závody mé kariéry. Bylo to intenzivní. Velmi intenzivní. Ještě nikdy jsem ve voze neměl takové pocity."

A co neshoda mezi Rosbergem a Mercedesem na jedné straně a úmyslně zdržujícím Hamiltonem na druhé straně?

"Je to docela jednoduché. Tým má svůj úhel pohledu a Lewis má svůj úhel pohledu a oba se dají pochopit. Lewis využíval všechny své schopnosti, aby mi nedal šanci, takže nebyl způsob, jak se dostat před něj. Uvažoval jsem o útoku, ale byl by to předem prohraný boj. Nebyl způsob, dělal to perfektně."

Rosberg nezapomněl poděkovat svým rodičům.

"Každou sobotu večer mi pošle zprávu. Něco jako "pedál až na podlahu"," prozradil Rosberg o svém otci, mistrovi světa z roku 1982. "Můj otec a moje máma byli důležitou součástí tohoto úspěchu. Máma v osobním životě a otec vedl první kroky mé kariéry."

Novináři Rosberga upozornili, že takto získaným titulem si nejspíš nezískal uznání velké části fanoušků F1.

"Nezávodím kvůli uznání. Jezdím kvůli titulu mistra světa, to bylo mým dětským snem a teď jsem si ho splnil."