Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg: Hamilton byl neporazitelný

Rosberg: Hamilton byl neporazitelný

Favorit na zisk titulu přiznal další porážku.

"Dobré, ale ne dost dobré," řekl o svém posledním kvalifikačním kole Nico Rosberg poté, co jeho soupeř v boji o titul získal čtvrtou pole position v řadě. Rosberg v závěru kvalifikace překonal svůj předchozí čas a byl o více než sekundu rychlejší než vloni, když získal pole position. Na Hamiltonovo nejlepší kolo ale přesto ztratil tři desetiny sekundy a zítra odstartuje z horší strany první řady.

"Jsem tady, abych bojoval o pole position a vítězství v závodu, takže z dneška nejsem vůbec nadšený," řekl Rosberg po kvalifikaci. "Lewis odvedl fantastickou práci, byl o pár desetin rychlejší a pro mě byl dnes jeho čas nedosažitelný. Měl jsem dobře vyvážený vůz a pocit z vozu se každým kolem zlepšoval. Nakonec, moje poslední kolo v Q3 bylo dobré, ale ne dost dobré. Zítra dostanu další šance, pojedu na vítězství."

Po startu z horší strany roštu by snadno mohl klesnout na třetí místo, což by bylo už nebezpečně blízko ztrátě titulu. Německý jezdec se na to snaží nemyslet.

"Nechci na to myslet. Zítra budu chtít vyhrát závod. Nebudu si to komplikovat, nebudu myslet na "co když". To by nebyl správný přístup."

Hamilton ví, že Rosberg je tím, kdo může titul ztratit, on už ho může jen nečekaně získat. Dnešní souboj s týmovým kolegou si užíval a s vozem byl dokonale spokojený.

"Před posledním kolem jsem věděl, že jsem to předtím přehnal v první zatáčce a ztratil tam trochu času. Zbytek kola jsem měl vše pod kontrolou, jen jsem z těchto sektorů potřeboval dostat maximum," řekl úřadující šampion.