Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg postoupil, Sainz v lepší pozici?

Hülkenberg postoupil, Sainz v lepší pozici?

Renault: V těsném boji o body

Hyperměkké pneumatiky, nejměkčí z celé palety Pirelli, jsou v Abú Zabí mnohem rychlejší než ultraměkké, ale pouze na jedno kolo. Na rozpáleném asfaltu a v rychlejších zatáčkách se velmi rychle přehřívají. Proto byl dnes se svým výkonem jistě spokojenější Nico Hülkenberg, jenž se, na rozdíl od týmového kolegy, probojoval až do finálové části kvalifikace, ale zítra se už na startu může více usmívat Carlos Sainz. Španělův vůz bude mít obuty nové, pravděpodobně ultraměkké pneumatiky, Němcův hyperměkké použité při postupu do Q3.

"Myslím, že jsem z vozu dostal všechno a postup do Q3 byl velkou satisfakcí, ale tam už naneštěstí byli všichni rychlejší. V závodě bychom měli být konkurenceschopnější, měli bychom být schopni tvrdě bojovat. Bude to boj čtyř vozů různých týmů ze středu pole, takže je zaděláno na velmi zajímavou neděli," avizuje Hülkenberg (10. místo).

Sainz boj o postup prohrál o 0,02 sekundy, takže mu zítra bude patřit startovní místo hned za týmovým kolegou.

"Dnes to byla velmi náročná kvalifikace," připouští Sainz (11. místo). "Střed pole byl opět mimořádně vyrovnaný a bylo těžké nacházet další setiny sekundy. První kolo v Q2 bylo dobré, ale ve druhém mě potrápily přetáčivost i blokování zadních kol a nakonec jsem mezi nejlepších 10 nepostoupil. Ale jsem si jist, že zítra můžeme bodovat. Mimořádně důležité budou start, strategie a zastávky v boxech, ale jsme dobře připraveni."

Sainze zítra čeká poslední interní souboj s Hülkenbergem