Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hülkenberga konec u Renaultu mrzí

Hülkenberga konec u Renaultu mrzí

Za jeho nahrazením prý nestojí jen výkonnost

Cesty Nika Hülkenberga a týmu Renault se na konci letošní sezony po třech letech rozejdou. Francouzská stáj dnes totiž potvrdila, že po boku Daniela Ricciarda bude v sezonách 2020 a 2021 závodit junior Mercedesu Esteban Ocon.

Německý závodník si tak bude nucen hledat nového zaměstnavatele. K rozhodnutí angažovat bývalého pilota Racing Pointu místo něj se Hülkenberg vyjádřil na svém twitterovém účtu.

Je mi líto, že má cesta s Renaultem na konci roku skončí a to zvláště z toho důvodu, že jsme nebyli schopni dosáhnout našich cílů. Doufali jsme, že letos uděláme další krok vpřed, to jsme ale bohužel dosud nedokázali. Jak známo, při volbě jezdeckého složení nerozhoduje pouze výkonnost, ale celá řada dalších faktorů. Tak to však chodí,“ uvedl Hülkenberg ke svému konci. „Všichni bychom to jistě rádi viděli jinak. Přesto se ale i nadále soustředím na letošní sezonu a pokusím se ve zbývajících závodech pro tým dosáhnout co nejvíce. Co se týče sezony 2020, jsem si jistý, že najdu nějaké dobré řešení. Momentálně ale není k oznámení nic.“ 

Cesty Nika Hülkenberga a Renaultu se rozcházejí

Šanci setrvat ve F1 může vítězi závodu 24 hodin Le Mansu z roku 2015 poskytnout Haas. Zde by mohl zaujmout pozici Romaina Grosjeana, což navíc nevyloučil ani sám šéf americké stáje Günther Steiner.

Pokud by 32letý pilot Francouze v černo-zlatém monopostu skutečně nahradil, stal by se pravděpodobně týmovým kolegou Kevina Magnussena. Spolupráce této dvojice by vzhledem k událostem z Hungaroringu 2017, kdy Dán při pozávodní výměně názorů na svého soupeře vulgárně zaútočil, byla jistě velmi zajímavým tématem.