Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberg už začíná být netrpělivý

Hülkenberg už začíná být netrpělivý

Tovární tým opět s problémy a bez bodů

Tým Renault má za sebou další víkend, na který by raději rychle zapomněl. Závod Daniela Ricciarda dostal obrovskou ránu dříve, než vůbec začal, jelikož Australanovi po výměně motoru připadla poslední startovní pozice na okruhu, kde se nepředjíždí zrovna nejlépe. Motor Nika Hülkenberga pro změnu strávil závod v "bezpečnostním režimu", což Němce stálo mnoho koňských sil a šanci zabojovat o bodované umístění. Renault tedy odchází na prázdniny jako šestý tým šampionátu. Kdy se už pád tohoto týmu do hloubky středu pole zastaví? To by zajímalo i Hülkenberga.

"Od začátku závodu jsme měli problém s ovládáním motoru. V každém kole mě to stálo tři desetiny sekundy," stěžoval si po dojezdu na dvanáctém místě Hülkenberg. "Prostě jsme neměli rychlost na to, abychom se dostali na lepší pozici. Nedá se předstírat, že můžeme být spokojeni s naší rychlostí a naší situací. Vždyť jsme tovární tým.

Je pravda, že se nám stalo několik nepříjemností, ale rychlost vozu a vývoje prostě mají daleko od toho, abychom s nimi mohli být spokojeni. Myslím, že je načase položit si pár nepříjemných otázek a udělat interní analýzu problémů. Bohužel, zklamaní zatím bylo podstatně více než pozitivních překvapení. Rozhodně nemůžeme být spokojeni."