Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další ztráta šance na pódium bolí, přiznává Hülkenberg

Další ztráta šance na pódium bolí, přiznává Hülkenberg

Velké naděje pohřbeny v hlubokém štěrkovém kačírku

Nico Hülkenberg byl minulou neděli v jednu chvíli druhý a snad většina fanoušků mu přála, aby se konečně poprvé v kariéře jezdce F1 postavil na stupně vítězů. Když se podíváme na výsledky, není důvod, proč by neměl být alespoň před Daniilem Kvjatem na třetím místě. Tedy kromě toho, že svůj renault po havárii nechal ve štěrkovém kačírku. Dodejme, že by to bylo i první pódium pro Renault od obnovení týmu v roce 2016.

"Je to opravdu těžké," přiznává 31letý Němec, který je ve F1 již od roku 2010 a drží rekord jezdce s nejvíce velkými cenami bez pódiového umístění. "Štve mě to kvůli sobě, i kvůli Renaultu, zasloužil by si vynikající výsledek. Ničí mě pomyšlení na to, co mohlo být a jak to dopadlo před německými fanoušky.

Poslední zatáčka byla zrádná, protože se tam držely louže. Malinko mi ustřelil zadek a vůz se začínal točit, takže jsem udělal korekci volantem a pustil ho ven, až na tmavý asfalt. Ten ale byl kluzký jako led a v té chvíli jsem už nemohl nic dělat. Bolí mě to, a ještě to bude bolet.