Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tovární vozy poraženy malým Haasem

Tovární vozy poraženy malým Haasem

Renault: Když čtvrtá řada nestačí

Obsazení čtvrté startovní řady je pro Renault skvělé… pokud jsou jeho žluté vozy hned za šesti vozy špičkových týmů. Když dnes třetí řadu obsadil Haas, který už měl být díky zdrojům továrního týmu dávno vývojově přesprintován, žádné velké poplácávání po zádech se nekonalo. Zítřejší cíle jsou zcela zřejmé.

"Rád bych byl o něco blíže ke špičce, ale se svým kolem i průběhem kvalifikace jsem spokojený," prohlásil Nico Hülkenberg (7. místo). "Zítra chci zaútočit na vozy přede mnou. Je skvělé vidět vyprodané domácí tribuny a mít tak velkou podporu. Jako Němec jsem pyšný a šťastný a doufám, že se za takovou podporu zítra odvděčím dobrým výsledkem."

Carlos Sainz (8. místo) poměrně těsně prohrál souboj s týmovým kolegou, ale naznačil, že za to může staré přední přítlačné křídlo.

"S dnešním dnem jsem poměrně spokojený," řekl Španěl. "Začátek kvalifikace byl dost náročný, ale celou dobu jsme se zlepšovali. V Q3 jsem zajel docela dobré kolo a osmé místo není špatná pozice pro zítřejší závod. Nepoužil jsem nové přední křídlo, ale dobrá zpráva je, že funguje. Jako vždy, chceme hlavně mít ba vozy na bodech. Závodní rychlost vypadá slibně, ale musíme si dát pozor na pneumatiky."

Body se naštěstí udělují až zítra