Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg zajel domácí závod na jedničku

Hülkenberg zajel domácí závod na jedničku

Renault: Zase dále od pronásledovatelů

Renault dnes v Německu ukořistil 10 bodů, ačkoli skóroval pouze jedním vozem. Stejnou porci bodů získali jezdci Force India a všichni ostatní ze středu pole jsou opět o něco dál vzadu. Francouzský tým za to může děkovat Niku Hülkenbergovi (5. místo), který na domácí půdě obsadil post nejlepšího ze zbytku světa.

"Jsem nadšený. První část závodu sice nebyla příliš vzrušující, ale ve druhé polovině bylo najednou všechno otevřené, protože mohlo začít pršet. Tým má důležité body, zopakovali jsme naše letošní maximum a pro mě je to nejlepší výsledek s Renaultem," řekl Hülkenberg, jenž zopakoval Sainzovo páté místo v Ázerbájdžánu a upevnil si sedmou příčku v šampionátu jezdců.

Jediný Němec, který v Hockenheimu viděl šachovnicovou vlajku

Carlos Sainz (12. místo) viděl šachovnicovou vlajku jako desátý, ale po přičtení deseti trestných sekund se propadl až na dvanácté místo. Trest přišel poté, co si traťoví komisaři všimli, že na přechodných pneumatikách předjížděl, když už byl na trati safety car.

"Já jsem měl náročný závod. Start byl dobrý, ale pak mě vytlačili a ztratil jsem dobré tempo. Když se pořadí ustálilo, vypadalo to, že jsme na dobré cestě za body. Naneštěstí, na mokré trati se vůz dost klouzal a jen jedno kolo před Vettelovou havárií jsem přezul na přechodné pneumatiky. Smůla, že jsme to takto načasovali. Pak jsem ještě dostal penalizaci a to už byl úplný konec našich nadějí na bodované místo," řekl Sainz.