Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenbergova budoucnost ve hvězdách

Hülkenbergova budoucnost ve hvězdách

Sbohem, nebo pouze na shledanou?

Potvrzení Nicholase Latifiho definitivně zastavilo letošní přestupový kolotoč a nyní je stoprocentně zřejmé, že Nico Hülkenberg si sedačku pro rok 2020 ve F1 nenašel. Od roku 2010 závodil za týmy Williams, Force India, Sauber a Renault. Poslední jmenovaný tým příští rok upřednostní mladého Francouze Estebana Ocona a má smlouvu s Danielem Ricciardem. Dvaatřicetiletý Němec nenašel jiného zaměstnavatele, ačkoli se mluvilo o zájmu týmů Alfa Romeo a Haas.

Největšího úspěchu dosud paradoxně dosáhl mimo F1. V roce 2015 vyhrál závod 24 hodin Le Mansu, zatímco ve F1 na stupních vítězů nikdy nestál. Teď ani neví, co vlastně chce dělat příští rok.

"Budoucnost je ve hvězdách, ale mně se to tak líbí. Už nějakou dobu jsem věděl, že se tento víkend blíží a jsem zvědavý, jaká kapitola mého života se začne psát v roce 2020. Ale nyní to ještě opravdu nevím. Jisté je pouze to, že chci pár měsíců odpočívat a teprve potom se sám sebe zeptat, kam to táhne mé srdce a kam hlavu. Nejsem frustrován, jelikož chápu, co vedlo k tomuto rozhodnutí," řekl jezdec, jenž je považován za obětního beránka týmu Renault, který letos zůstal daleko za očekáváními.

"Neměli jsme očekávané výsledky, proto jsme byli pod tlakem. Možná se prostě stalo, co se stát mělo. Nebudu zatrpklý. Od sedmi let jsem nikdy pořádně neodpočíval, takže mě čeká něco nového. Nebudu se podřizovat žádnému harmonogramu. Mám nějaké soukromé projekty, kterým hodlám věnovat čas, ale jistě budu chtít opět závodit, pouze ještě nevím, kde by to mělo být."

Hülkenberg pak rázně odmítl možnost přijmout místo testovacího jezdce, stejně jako plat komentátora a televizního experta, ačkoli prý plynule mluví nejen německy a anglicky, ale také francouzsky a holandsky. Nikdy nevyloučil, že by se do F1 ještě mohl vrátit, kdyby dostal dobrou nabídku.