Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hülkenberg pravděpodobně zůstane s Renaultem

Hülkenberg pravděpodobně zůstane s Renaultem

Tým má problém s vozem, není důvod měnit jezdce

Jelikož jezdci jako Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo a asi i Max Verstappen mají na příští rok platné smlouvy, mohla by se cesta do top týmu konečně otevřít Niku Hülkenbergovi. Letos se již spekulovalo o jeho přestupu do Red Bullu, pokud Pierre Gasly nenajde pevnou půdu pod nohama. Ale Němec by mohl být vítán také u Mercedesu na místě Valtteriho Bottase, nebo ve Ferrari, kdyby Vettel za sebou třískl dveřmi. Renaultu se zase nabízí Francouz Esteban Ocon, a také by už bylo na čase, aby šanci dostal někdo z juniorského programu, který automobilka obnovila v roce 2015.

Realita je však taková, že Hülkenberg pravděpodobně zůstane u Renaultu, tak jako Vettel u Ferrari, Gasly u Red Bullu a prý i Bottas u Mercedesu.

"Když se podíváme na uplynulé tři roky, nemůžeme být zcela spokojeni," přiznává Hülkenberg. "Ale není to ani nepříjemný pohled a vidíme světlo na konci tunelu. Něco se ještě dá (letos) dohnat. Ale ano, vše je otevřené a musíme si počkat, kam se pohne tým a co bude se mnou. Zatím není nic vytesáno do kamene, ale podle mě je velmi pravděpodobné, že zůstanu součástí tohoto týmu."

Renault nebyl nadšen svým vykročením do sezony a po 10 závodech nepanuje spokojenost ani s tempem vývoje vozu.

"Je fér říci, že letos nemůžeme být zcela spokojeni s dosaženými výsledky. Na začátku roku jsme měli mnoho problémů, zahozených výsledků, ale ještě o něco větším zklamáním je rychlost vývoje. Toto musíme zlepšit. Momentálně zaostáváme za očekáváními," je si vědom Hülkenberg.