Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas dostane znovu jednoroční smlouvu

Bottas dostane znovu jednoroční smlouvu

K oficiálnímu oznámení má dojít příští týden

Web Motorsport-total.com uvedl na základě informací z důvěryhodných zdrojů, že se Valtteri Bottas a Mercedes již dohodli na příští smlouvě. Její podepsání má být oznámeno ještě před letní přestávkou.

Patrně tomu tak ale nebude během VC Německa. Na věc tázaný finský jezdec se totiž jako obvykle z jasné odpovědi vykroutil: „Buďte trpěliví! Ano, vedli jsme určité rozhovory. Před pár týdny, nemýlím-li se. Od té doby nic. Ale není důvod k žádnému spěchu nebo panice. Jako stáj fungujeme velmi dobře.“ 

Tihle dva spolu zřejmě zůstanou i v příštím roce

Zbytek vyjádření si ušetříme, protože obsahuje jen obvyklé fráze. Interesantnější jsou slova šéfa Mercedesu Tota Wolffa o tom, že rozhodnutí o Hamiltonově parťákovi musí padnout do VC Maďarska. Wolff tak opravil svoje prohlášení z Red Bull Ringu, kdy stanovil konečný datum na 20. července. „Valtteri mně loni řekl, že nemá problém s jednoročním kontraktem, i když se mu to samozřejmě moc nezamlouvá,“ uvedl, čímž naznačil, že totéž Bottase patrně čeká i tentokrát.

Veškeré další alternativy byly údajně definitivně smeteny ze stolu. Verstappen zůstane v Red Bullu, Ocona se Mercedes pokusí upíchnout v jiném týmu a pro Russella je to ještě příliš vysoká meta.