Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg respektuje trest, ale nesouhlasí s ním

 Rosberg respektuje trest, ale nesouhlasí s ním

Jeho obrana pozice byla v naprostém pořádku.

Nico Rosberg se prostřednictvím Facebooku s fanoušky podělil o svůj pohled na kolizi v posledním kole včerejšího závodu. Akceptuje, že stevardi ho udělením penalizace označili za jasného viníka kolize, ale jejich názor nesdílí.

"Strašně těžký den," oznámil Rosberg. "Tento sport občas dokáže být opravdu krutý, jsem velmi frustrovaný. Je těžké přenést se přes to, protože jsem už měl vítězství v kapse. Je těžké přijít o něj v posledním kole a takovým způsobem. Za těchto podmínek je to opravdu tvrdá rána.

Přitom celkově to byl jeden z mých nejlepších závodů. Bylo úžasné začít ze šestého místa, předjíždět a vést závod. Měl jsem dobrou strategii, všechno klapalo, opravdu super. Stalo se pouze to, že Lewis měl na konci závodu ještě jednu měkkou sadu a já ne. Celý víkend jsem měl jen jednu, takže měl štěstí, že on měl ještě měkké. Velmi mu to pomohlo, protože moje (super-měkké) pneumatiky a brzdy už toho měly dost a to mu dalo šanci a příležitost pokusit se mě předjet. Bránil jsem vnitřní stopu, byl jsem na vnitřní straně zatáčky a měl jsem pocit, že mám navrch. Byl jsem si jistý, že to zvládnu.

Jel jsem hluboko, protože to byl nejlepší způsob, jak bránit mou zatáčku a jeho udržet na vnější straně. Samozřejmě jsem mu musel nechat místo na trati, což jsem také udělal, ale Lewis mě pak velmi překvapil, když do mě zatočil ještě před okrajem trati, když o mně věděl. Pak už jsem nemohl nijak reagovat, takže jsme kolidovali. Měl jsem smůlu, můj vůz byl hodně poškozený a přišel jsem o tři místa. Přišel jsem o vítězství i o druhé a třetí místo. Strašný konec víkendu.

Dostal jsem trest od stevardů, deset sekund, které nezmění výsledek, ale samozřejmě mě tím označili za viníka, což je pořádně naprd. Respektuji to. Mám jiný názor, ale to mi nepomůže. Pro tým jsou takové kolize vždy špatné, nic horšího se nemůže stát. Neztratili jsme až tak mnoho bodů, ale pro tým to není dobré.
"