Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton zničil svůj pokoj a lhal

Hamilton zničil svůj pokoj a lhal

V Baku se potřeboval vyzuřit.

Niki Lauda v Rakousku poskytl rozhovor televizi Servus TV a ke svým rodákům byl velmi upřímný hlavně v odpovědích na otázky týkající se Lewise Hamiltona.

Zkušený žurnalista Roger Benoit chtěl vědět, jestli je něco pravdy na řečech o Hamiltonově výbuchu hněvu po zpackané kvalifikaci na Velkou cenu Evropy v ázerbájdžánském Baku. Nevýkonný ředitel Mercedesu prozradil, že na frustraci úřadujícího mistra světa doplatil jezdcův pokoj v zázemí okruhu.

"Udělal to, protože havaroval. Bude to muset zaplatit (zničený pokoj), to je jisté. Řekl mi, že nemohu přijít za ním, protože se chystal vše zničit. Tak to bylo," řekl Lauda.

To ještě nebylo vše. Lauda prozradil, že Hamilton nebyl upřímný v nedávném rozhovoru s Mail on Sunday, kde mluvil o zlepšení vzájemných vztahů. Jezdec Mercedesu tvrdil, že se svým týmovým kolegou si opět dokáže promluvit o běžných věcech a mezi čtyřma očima si dokážou vysvětlit i neshody na trati. Ne vždy se právě mají rádi, ale oba jsou již vyspělejší, takže je to lepší než během uplynulých dvou sezon. Lauda ale vidí něco zcela jiného.

"Lewis prostě lhal. Prostě něco řekl. Nechtěl být tvrdý, aby měl o víkendu svůj klid. Dělá, co může. Čím déle je Nico vpředu, tím ostřejší je boj."

Po kolizi v posledním kole VC Rakouska a diskusích o zavedení týmové režie může být tento týden v motorhomu Mercedesu přadně dusno. Na programu je VC Velké Británie, Hamiltonův domácí závod.