Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg je připravený akceptovat týmovou režii

Rosberg je připravený akceptovat týmovou režii

Hamilton doufá, že Mercedes nebude jako Ferrari.

Nico Rosberg je smířený s tím, že bude muset akceptovat týmové příkazy, pokud se Mercedes rozhodne takto zamezit dalším kolizím jeho vozů. Důvodem je incident v posledním kole Velké ceny Rakouska, který přišel jen měsíc a půl po kolizi ve Velké ceně Španělska. Mezitím se dvojice ještě dostala do souboje na startu VC Kanady, který skončil Rosbergovým výjezdem mimo trať, po kterém se již nedokázal vrátit na čelo závodu.

"Toto (Wolff) a Paddy (Lowe) jsou extrémně kompetentní lidé a je to v jejich rukou. Pokud mají pocit, že je to správná cesta, tak to můžu akceptovat. Prostě to bude tak. Já o tom nerozhoduji," řekl německý závodník.

Lewis Hamilton se chce týmovým příkazům vyhnout a pokračovat v závodění, protože o tom F1 je a kolize k tomu patří.

"Když jsem byl ještě malý kluk, toužil jsem se dostat do F1 a závodit s nejlepšími na světě a stát se nejlepším porážením ostatních," řekl trojnásobný mistr světa. "Myslím, že jste v televizi mohli vidět záznam toho, jak to bylo před lety s Michaelem (Schumacherem) a (Rubensem) Barrichellem. Jako fanoušek jsem byl zklamaný. Jistě to nechceme vidět znovu.

Je skvělé, že Toto (Wolff) a Niki (Lauda) nás během uplynulých tří let nechali závodit. A o tom závodění je. Není to vždy jasné nebe bez mráčku, není to vždy perfektní, ale to je motorsport. Bojujeme v rychlosti nad 300 kilometrů za hodinu a někdo čeká, že to budeme dělat a nikdy se nevyskytne problém? Tak to asi těžko. Takže doufám, že se nic nezmění a že budeme moci závodit."