Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lauda jenom kecal?

 Lauda jenom kecal?

Hamilton prý nezničil pokoj a nelhal.

Tým Mercedes AMG Petronas dnes vydal oficiální tiskovou zprávu, v které jménem Nikiho Laudy prohlašuje, že Lewis Hamilton ani nelhal o svém vztahu s týmovým kolegou, ani nezničil pokoj v zázemí okruhu v Baku. Obě informace vypustil Lauda v diskusním pořadu rakouské televize Servus TV, kam přijal pozvání spolu s Helmutem Markem. Podle tiskové zprávy byla jeho slova vytržena z kontextu veselého klábosení.

Ve zprávě se píše:

"Niki Lauda by chtěl po odvysílání diskusního pořadu na Servus TV natočeného před uplynulým víkendem VC Rakouska uvést na pravou míru, že:

- Lewis Hamilton během závodního víkendu v Baku žádným způsobem nepoškodil hotelový pokoj ani jeho jezdecký pokoj na okruhu

- Lewis Hamilton nelhal ohledně svého vztahu s týmovým kolegou Nicem Rosbergem

Niky lituje všech nedorozumění způsobených jeho slovy, která byla necitlivě vytržena z neformálního kontextu, ve kterém byla řečena."

Je pravda, že diskuse se nesla v uvolněném duchu a byla doprovázena smíchem, ale není z ní zřejmé, zda se bývalí závodníci baví na Hamiltonově řádění, nebo na vlastních výmyslech. Kolize v posledním kole VC Rakouska, následné vzájemné obviňování a obavy Mercedesu z nutnosti zavést týmovou režii příliš nepodporují Hamiltonovo tvrzení o překvapivě dobrých vztazích a upřímných rozhovorech s Nicem Rosbergem.