Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nedávné neúspěchy nesnížily Rosbergovu cenu

Nedávné neúspěchy nesnížily Rosbergovu cenu

Formule 1 není burza a jezdci nejsou akcie.

Všichni zájemci o volné místo v jednom z vozů Mercedesu si v pátek museli nechat zajít chuť. K Hamiltonovu kontraktu platnému do konce roku 2018 přibyl kontrakt Nica Rosberga, také platný až do konce roku 2018. S německým závodníkem doufajícím, že ​​ho čekají roky úspěšných bojů o mistrovské tituly, si promluvil redaktor oficiálního webu F1.

Jako první ho zajímalo načasování. Smlouva nebyla podepsána, když Rosberg s přehledem vedl šampionát, ale až když se bodový rozdíl smrskl na 1 bod a Rosberg vyhrál pouze jeden ze šesti posledních závodů. Přistoupil kvůli tomu na horší platové podmínky, než chtěl před dvěma měsíci?

"Ha! Tak to určitě ne! Podmínky připravovaného dvouletého kontraktu se nemění ze dne na den a já nejsem akce na burze, aby má hodnota by stoupala když vyhrávám a klesala když jsem vzadu. A padok není ani bazar, kde se můžete pokusit usmlouvat nižší cenu. Nemůžete jezdci říct, že minulý měsíc nenasbíral dostatek bodů, takže dostane o dva velbloudy méně. Na tomto konci boxové uličky se nevyjednává tímto způsobem. Všichni známe mou cenu," řekl Rosberg.
 
Tak zajímavou rivalitu, tolik kolizí a vytlačení mimo trať jsme u jezdců dominantního týmu nemohli vidět snad od dob Senny a Prosta…

"Takže to má aspoň nějaká pozitiva!"

… ale kolik z toho je realita a kolik jen show?

"Můžete mi věřit, že skoro nic z toho není show. Neustále bojujeme. Jsme dva závodníci tělem i duší a chceme vyhrávat závody, tituly a vavříny."

Od jezdců F1 často slyšíme, že chtějí mít na druhé straně garáže rychlého soupeře, který je bude nutit podávat nejlepší výkony. Ale kdo chce za týmového kolegu Lewise Hamiltona?

"Podívejte se na to z jiného úhlu pohledu. Není nic lepšího, než porazit jeho. Nic nemůže být více vzrušující, než když ho porazím v přímém souboji. On je úřadující mistr světa, on je ten, kterého chtějí všichni porazit. A kvůli tomu tady jsem, kvůli výzvě, boji a vítězství."