Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat po změně týmu nepodával nejlepší výkony

 Kvjat po změně týmu nepodával nejlepší výkony

Mladý jezdec si pomalu uvědomuje své chyby.

Zdá se, že Daniil Kvjat si pomalu uvědomuje, že se s přeřazením z Red Bullu zpět do Toro Rosso nevyrovnal nejlépe a po skončení letní přestávky bude muset napravovat nejen chyby udělané u Red Bullu, ale i chyby zopakované v menším z týmů patřících výrobci energetických nápojů. Vedení Red Bullu jeho odchod odůvodnilo tím, že 22letý jezdec nezvládal tlak, který na sebe sám vytvářel. Po osmi závodech u Toro Rosso se přiznává ke stejné chybě.

"Myslím, že po tom všem, co se stalo, jsem se až příliš snažil a chtěl jsem od sebe nemožné věci. V takové situaci cítíte neustálé napětí a jen vám to škodí, protože ze sebe beztak nemůžete dostat více než sto procent. Samozřejmě jsem byl naštvaný, že jsem se dostal do takové situace a snažil jsem se všechno urychlit, ale nesmím příliš tlačit na pilu, měl bych se spolehnout na svůj instinkt.

Přeháněl jsem to a chtěl jsem dělat věci, které se nedaly dělat v tomto voze a za těchto okolností, krátce po příchodu do týmu. V Monaku a Baku to fungovalo (Kvjat měl dobré kvalifikace a doplatil na selhání techniky), byl jsem výš než na co měl vůz a chtěl jsem to samé udělat i v dalších závodech. Ale je jednoduché přehnat to. To asi bude moje chyba. Teď mám před sebou letní přestávku a vím, jak přistoupím k dalším závodům."

Jak hodlá strávit většinu letní dovolené?

"Budu spát! Vypnu telefon a to mi bude úplně stačit. Možná navštívím můj starý motokárový tým a zajezdím si. Možná si dám pár piv, protože jindy nemám moc příležitostí, ale pak se vrátím k běžnému tréninku. Ještě v zimě jsem byl fyzicky ve výborné formě, ale to je pryč, protože jsem byl demotivovaný. Chci opět začít trénovat s mým trenérem a přivést zpět starého dobrého Danyho!"