Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alex Lynn už nechce jezdit v GP2

Alex Lynn už nechce jezdit v GP2

Jedinou přijatelnou možností je přestup do Williamsu.

Alex Lynn vyloučil, že by mohl v GP2 závodit i příští sezonu a myslí jen na to, jak bude příští rok závodit v F1. Williams by mu buď měl dát tuto šanci, nebo mu alespoň pomoci k sedačce v některém z menších týmů.

Největším problémem 22letého Brita přitom jsou jeho výsledky v nejprestižnější z juniorských sérií. V roce 2014 zazářil v GP3, sezónu zakončil s velkým bodovým odstupem od zbytku mladých nadějných jezdců a už měl na kontě i dobré výkony ve voze F3, proto získal místo vývojového jezdce Williamsu. V GP2 se ale nedokázal dostatečně prosadit, loni obsadil šesté místo a momentálně je až na devátém. Je pravda, že šampionát GP2 je letos velmi vyrovnaný, ale na Sergeje Sirotkina a Pierra Gaslyho ztrácí už 41 bodů. Přesto věří, že patří do F1.

"Mohu jednoznačně vyloučit další rok v GP2, to se určitě nestane," řekl Lynn Autosportu. "Soustředím se pouze na získání závodní sedačky v F1. Chci se již přesunout z juniorských soutěží, závodit v F1 a pohnout se svou kariérou i celým svým životem. Místo ve Williamsu má stoprocentní prioritu. Mluvil jsem s nimi, ale je to těžké. Snažil jsem se osvědčit ve voze (během testů) a jsem si jistý, že se mi to podařilo. Takže budu pokračovat v kladení otázek a nepřestanu se snažit."

Získat z Lynnovy pozice místo ve Williamsu je velmi vysokým cílem. Valtteri Bottas i Felipe Massa mají zájem zůstat, ale jejich kokpity by mohli zabrat i Jenson Button, Sergio Pérez, Lance Stroll a o návrat do bílé kombinézy se prý snaží i bývalý testovací jezdec tohoto týmu, Felipe Nasr, který je finančně podporovaný bankou Banco do Brasil. Lynn by tedy nakonec souhlasil i s tím, aby si ho Williams otestoval v některém z týmů z chvostu pole.

"Velmi chci zůstat s Williamsem, i kdyby mi měli dát smlouvu a pak mě půjčit jinému týmu. Byl bych spokojený, ale hlavním cílem je místo v tomto týmu," odpověděl Lynn na otázku od F1i. "Britský jezdec, britský tým, jsem mladý, rychlý, hladový. Pro mě by to bylo skvělé. Zda se to stane, to se nyní nedá říct, ale velmi bych chtěl zůstat s tímto týmem. A pokud mě dají do jiného týmu v F1, abych tam předvedl své schopnosti a naučil se základy, budu velmi spokojený."

Claire Williams ale na otázku ohledně možnosti přijat tuhle nabídku odpověděla vyhýbavě.

"Touží po závodění v F1. Jen zřídka potkáte někoho, kdo tak moc touží dostat se do tohoto sportu a předvést své schopnosti," řekla zástupkyně šéfa Williamsu. "Je nesmírně talentovaný, rychlý a má potenciál stát se skvělým jezdcem F1. Věřím, že ho jednou uvidíme závodit v F1."