Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Christijan Albers testuje pro Walker Racing

Christijan Albers testuje pro Walker Racing

Druhé zimní testy Champ Cars v Sebringu

Jedním z jezdců, kteří se ve středu 15. prosince na dráze v Sebringu účastní dalšího kola testů týmů série Champ Cars, je i Holanďan Christijan Albers, jeden ze soupeřů Jarka Janiše z letošního seriálu DTM. Alberse pozval k testům tým Derricka Walkera.

Albers by se měl dnes objevit na okruhu v Sebringu s vozem v barvách svých sponzorů, kterými jsou holandská společnost Trust a japonský výrobce elektroniky JVC.

Během posleních deseti let se společnost Trust etablovala mezi výrobci spolehlivývh počítačových periférií a je známa podporou Jose Verstappena během jeho působení ve F1 (Minardi). Rovněž pomáhala dalším nizozemským jezdcům sjednávat testy pro týmy F1.

Je známo, že Trust hodlá expandovat na severoamerické trhy a tak by se vstup do Champ Cars zdál být logickým. Navíc by si Trust mohl za peníze, které investoval do působení Verstappena u Minardi, pořídit v Champ Cars celý tým.

Vzhledem k tomu, že Walker hledá pro příští sezónu soliního jezdce se silným sponzorem a vzhledem k podepsanému kontraktu CCWS s Eurosportem, vypadají Christijanovy vyhlídky nadějně.

Dnešní testy v Sebringu by zároveň měly být posledními, které Walker Racing absolvuje s vozy Reynard, neboť pro příští sezónu již připravuje konkurenceschopnější šasi Lola.