Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kanaan: "Starý pán ještě žije"

Kanaan: "Starý pán ještě žije"

Testy IndyCar Series - 2.den

Ještě patnáct minut před koncem včerejšího testovacího programu na okruhu v Sebringu se zdálo, že palmu nejrychlejšího muže si odnese nováček z týmu Michaela Andrettiho Japonec Hideki Mutoh. Pak se však na trať vydal ještě jednou Tony Kanaan a definitivně si pojistil místo nejrychlejšího pilota prvních dvou testovacích dnů.

"Pokud by byl (Mutoh) nejrychlejším, byl bych také spokojený, protože je to můj týmový kolega a konec konců jedná se jen o testy," řekl Kanaan, který byl rovněž nejrychlejším jezdcem prvního dne testů. Všichni se snažíme, abychom jako tým měli na konci co nejlepší vůz, skládáme k sobě kousek po kousku, pracujeme společně. Když budu mít rychlé auto já, bude ho mít i on. Dnes a včera odvedl solidní práci. Kdybych byl na jeho místě, snad bych ani nechtěl být dnes tím nejrychlejším. Jen by to přidalo na tlaku, který bude cítit od všech jeho japonských fanoušků. Tenhle chlapec je skutečně soustředěný na svou práci. Ale starý pán (Kanaan) ještě žije."

Marco Andretti představil v Sebringu svůj vůz s barevným provedením nového sponzora

Testy budou pokračovat dnes a zítra, kdy se na trať v Sebringu vydají týmy Rogera Penskeho (Helio Castroneves a Ryan Briscoe), Chipa Ganassiho (Dan Wheldon a Scott Dixon), Panther Racing s Vitorem Meirou a konečně i tři piloti stáje Dreyer & Reinbold Racing, kterými letos budou Buddy Rice, Milka Duno a Townsend Bell. Zatímco Rice pojede kompletní sezónu, Milka Duno a Townsend Bell se budou střídat v kokpitu vozu druhého. Do závodu v Indianapolis pak nastoupí všichni tři.

p.
 Jezdec  Tým
Čas
1.
 T.Kanaan  Andretti Green Racing
52.8609
2.
 H.Mutoh  Andretti Green Racing
52.9513
3.
 M.Andretti  Andretti Green Racing
53.2452
4.
 A.J.Foyt IV  Vision Racing
53.3477
5.
 R.Hunter-Reay  Rahal-Letterman Racing
53.4570
6.
 D.Patrick  Andretti Green Racing
53.5015
7.
 J.Howard  Roth Racing
53.8033
8.
 E.Carpenter  Vision Racing
54.1869
9.
 M.Roth  Roth Racing
54.4976

Všechny časy neoficiální