Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Power nejrychlejším pilotem prvního dne testů

Power nejrychlejším pilotem prvního dne testů

Testy Indycar - Sebring 1. den

Včerejší první den testů týmů KV Racing Technology, Dale Coyne Racing a Conquest Racing ukázal, že objem práce, který čeká nově příchozí týmy do indyCar Series je sice obrovský, ale že ti nejlepší se dokáží bezpochyby s tímto úkolem vyrovnat. Pokud bychom totiž srovnali čas včera nejrychlejšího Willa Powera s časy dosaženými ostatními piloty IndyCar Series během prvního kola testů, patřilo by australskému pilotovi celkově vynikající páté místo.

Oba piloti týmu KV Technology Racing byli i na čele z hledika odjetých kol, když Power odjel kol 96 a Servia 77. Pilto se vydávali na trať tak, jak jim jejich stáje dokázali nové vozy zprovoznit a i pak to byly zpočátku jen velmi pomalá kola, mezi kterými vozy trávily dlouhé časové úseky v boxech.

Dallara Oriola Servii . . .

"Bylo velmi dobré, že jsme dokázali vozy připravit a mohli jsme se dnes vydat na trať, protože jsem závodní vůz nepilotoval dobrých pět, šest měsíců. A je to o to důležitější, že za týden nás čeká test na oválu a to bude pro mne nová disciplína," uvedl Power. "Vůz je celkem podobný vozům Champ Car. Přibližně stejná hnotnost, přibližně stejný rozvor a rozchod, používáme pneumatiky stejného výrobce, jen máme za zády motor o menším výkonu a vůz má celkově daleko menší přilnavost. Ale kolem dokola je to stále jen závodní auto a naším úkolem je dokázat s ním jet tak rychle, jak to jen dokážeme."

a vůz Willa Powera

p.
 Jezdec  Tým
Čas
1.
 W.Power  KVT Racing
52.9685
2.
 B.Junqueira  Dale Coyne Racing
53.2339
3.
 F.Perera  Conquest Racing
53.4917
4.
 O.Servia  KVT Racing
53.5855
5.
 M.Moraes  Dale Coyne Racing
54.6123
6.
 E.Bernoldi  Conquest Racing
58.7377

Všechny časy neoficiální