Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Servia na čelo, Junqueira do pneumatik

Servia na čelo, Junqueira do pneumatik

Testy Indycar - Sebring 2. den

Oriol Servia vystřídal svého stájového kolegu Willa Powera na pozici nejrychlejšího pilota testů nových týmů IndyCar Series v Sebringu.

Po deštivém ránu, které způsobilo posunutí začátku dnešních testovacích jízd, se na trať jako první opět vypravili piloti týmu KV Racing Technology, který se zdá být na vstup do první sezóny v IndyCar Series připraven nejlépe. První rychlý čas zajel Will Power, ale byl brzy překonán Serviou, jenž zajel čas těsně nad hranici 53 sekund. Power brzy kontroval zajetím čistého kola s časem 53,0000 sekun. Třetím nejrychlejším pilotem byl v té době Bernoldi, zatímco včera třetí nejrychlejší Bruno Junqueira měl dnes problémy s vozem. Problémy se mu nevyhnuly ani po výjezdu na trať, neboť ve svém šestnáctém kole poslal svou Dallaru do pneumatikové bariéry.

Bruno Junqueira dnes neměl dobrý den. Poté, co se konečně dostal po technických problémech na trať,

poslal v šestnáctém kole svou Dallaru do bariéry z pneumatik

Po relativně dlouhé žluté fázi si to pak oba jezdci Kalkhovenovy stáje rozdali o pozici na čele, což přineslo další stlačení již tak dost dobrých včerejších časů. Celkově nejrychlejším pilotem obou dnů se tak stal Oriol Servia časem 52,7035 sekundy, druhý čas patří Willu Powerovi, třetí pak skončil neustále se lepšící Bernoldi. Serviův čas by stačil na třetí místo hned za jezdci stáje Penske Racing v kombinované tabulce časů dosažených jezdci "starých" i "nových" týmů IndyCar Series.

Příští týden čekájí stáje bývalé série CCWS ještě testy na oválu v Homesteadu. Těch by se měl zúčastnit již i tým NHL Racing a pravděpodobně i stáj HVM Racing s jedním vozem.

Dallara Francka Perery z týmu Conquest Racing

p.
 Jezdec  Tým
Čas
1.
 O.Servia  KVT Racing
52.7035
2.
 W.Power  KVT Racing
52.9451
3.
 E.Bernoldi  Conquest Racing
53.2843
4.
 F.Perera  Conquest Racing
53.3159
5.
 B.Junqueira  Dale Coyne Racing
53.6552
6.
 M.Moraes  Dale Coyne Racing
53.9831

Všechny časy neoficiální