Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Max Verstappen je rád, že se o něm mluví

Max Verstappen je rád, že se o něm mluví

I špatná reklama je reklama?

O Maxovi Verstappenovi se toho během uplynulých měsíců napsalo hodně a zdaleka ne všechno bylo pozitivní. Někteří jeho zkušenější soupeři i bývalí jezdci F1 se ho snažili skrz média poučovat, někteří i otevřeně kritizovali. Mladá hvězda to ale má takříkajíc na háku, hlavně že je středobodem pozornosti.

"Když jste v F1, tak byste podle mne měli chtít, aby se o vás mluvilo. Pozitivně nebo negativně, na tom nakonec nezáleží. Když se o vás mluví, mělo by vás to těšit," řekl Verstappen, který 30. září oslaví 19. narozeniny. Oslavovat se bude v Malajsii, kde se v pátek pojedou první dva tréninky na okruhu Sepang. Právě na tomto okruhu Verstappen loni získal první body, což z něj udělalo nejmladšího jezdce s body z velké ceny F1.

Mladý jezdec se může spolehnout na podporu svého šéfa, Christiana Hornera. Je podle šéfa týmu Red Bull Racing správné chránit svého jezdce před kritikou?

"To záleží na tom, zda je zasloužená. A 99 procent toho nebylo zasloužené," řekl Horner. "V takovém případě je lepší kritiku ignorovat a dělat si svou práci. Jediným důvodem tak velkého zájmu o něj je jeho rychlost. Je to mladý kluk a občas musí udělat chybu, ale rychle se učí. Všechno je to součást jeho učení, součást výukového procesu. Opakuje se to zas a znova vždycky, když se objeví mimořádně talentovaný jezdec."