Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ericsson: Sauber je pro mě nejlepší volbou

Ericsson: Sauber je pro mě nejlepší volbou

Jezdci už začínají mít zájem i o nejslabší týmy.

V seznamu jezdců F1 sezóny 2017 je stále méně prázdných míst a volní jezdci mají stále větší zájem i o malé týmy. Největší a nejbohatší týmy už mají své jezdecké sestavy uzavřeny a ve středu pole má Sergio Pérez jisté místo u Force India, Nico Hülkenberg u Renaultu, Romain Grosjean u Haasu a Carlos Sainz u Toro Rosso. Navíc, juniorský tým Red Bullu se už rozhoduje pouze mezi Daniilem Kvjatem a Pierrem Gaslym a za Williams budou pravděpodobně závodit Valtteri Bottas a Lance Stroll. Marcus Ericsson vzhledem k silné konkurenci přiznává, že by rád i příští sezónu zůstal ve švýcarském týmu Sauber.

"Samozřejmě, je to tak," potvrdil švédský jezdec webu F1i. "Jsem v tomto týmu už rok a půl. Před rokem a půl jsme začali velmi dobře, ale pak jsme většinu této doby stáli, protože tým měl finanční problémy. Nyní se tým konečně opět rozrůstá, kompletně se změnila atmosféra, je to úplně jiné než před pár měsíci. Rozhodně je nyní tento tým atraktivnější než dříve."

Sauber je zároveň i nejpravděpodobnější a nejatraktivnější možností.

"Ano, při pohledu na současný stav na trhu je pravděpodobné, že toto je pro mě nyní nejlepší volbou. Ale dokud není podepsána smlouva, zůstává vše otevřené. Díky dobrým výsledkům ale mám dobrou šanci zůstat."