Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ericsson se pokouší o kvalifikační reset

 Ericsson se pokouší o kvalifikační reset

ve Francii však začal havárií

Marcus Ericsson připouští, že v uplynulých týdnech se dostal pod tlak lepších výsledků týmového kolegy. Rozdíl je dobře viditelný v kvalifikacích, kde Charles Leclerc už čtyřikrát v řadě postoupil do Q2 a třikrát z toho v neděli vytěžil bodované umístění. To Ericsson nebyl letos v Q2 ani jednou a na kontě má pouze dva body z druhého závodu sezony. Nastal čas přestat mluvit o smůle a zlepšit výsledky dříve, než mu zůstane nálepka jezdce převálcovaného nováčkem.

"Po Montréalu jsme si spolu sedli a stlačili tlačítko reset. Pokusili jsme se zjistit, co způsobilo poslední kvalifikační výsledky. Je vidět jistý trend v hyperměkkých pneumatikách, na kterých se trápím více než Charles. Ale máme také problém s nastavením. Během roku se vždy vyvíjí a myslím si, že to současné více sedí Charlesovi. Myslel jsem, že bude vyhovovat i mně, jenže není tomu tak. Takže jsme se vrátili k tomu, jaké bylo zpočátku.

Myslím, že na začátku roku jsem měl pár dobrých kvalifikačních kol. Doufám, že (na okruhu Paul Ricarda) mi bude vůz opět více sedět. Vrátí se mi jistota. Tentokrát se vydáme správným směrem, ale musíme předtím udělat krok zpět. Koncept nastavení jsme změnili někdy kolem víkendu v Baku."

Švédský jezdec ale ve Francii nevykročil správnou nohou. V prvním tréninku po jezdecké chybě narazil do bariéry a pravá zadní část jeho vozu Sauber začala hořet. Z tohoto důvodu se nemohl zúčastnit druhého tréninku.