Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tohle je zcela jiný Sauber, prozradil Ericsson

Tohle je zcela jiný Sauber, prozradil Ericsson

Peníze dělají divy

Zdá se, že tým Sauber, jenž měl před dvěma lety smrt na jazyku, se nečekanou rychlostí vrací doprostřed pelotonu týmů F1. Letos místo starého motoru Ferrari opět používá aktuální, týmu šéfuje Frédéric Vasseur, uznávaný zakladatel ART Grand Prix, a tým momentálně ani není poslední v Poháru konstruktérů, přičemž osmé Toro Rosso má "na dostřel". Marcus Ericsson naznačil, že za výsledky jsou noví lidé, optimismus a motivace. To vše souvisí s financemi, které týmu přinesla velká sponzorská smlouva s Alfou Romeo a asi i investice nových majitelů týmu.

"Rozdíl je obrovský," uvedl Ericsson. "Řekl bych, že všechno začalo zlepšením finanční situace. Teď jsme na tom lépe, a to je silný základ, na kterém se dá stavět. Přišlo několik úžasných lidí a ostatní jsou teď více motivováni, protože vidí, jak se vše mění k lepšímu. Ve srovnání s tím, co bylo před 12 měsíci, je to jako jiný svět. Je fascinující to sledovat, což je zároveň odměnou pro všechny ty, kteří do toho vložili obrovské úsilí."

Finanční zázemí týmů se často projeví v druhé polovině sezony, když některé z nich přestanou vyrábět nové díly, protože je třeba začít šetřit na nový vůz.

"Nevidím důvod, proč bychom měli zaostat více než jiné týmy středu pole. Letos víceméně dostáváme nové věci před každým závodem. Sice ne celé velké soubory, ale jsou to díly a součástky, díky kterým se vůz neustále zlepšuje. A pokud vím, tým v tom hodlá pokračovat. Měli bychom být schopni udržet krok s týmy středu pole, což jsou naši skuteční soupeři. Je normální, že v určitém bodě se priority změní a budeme se více a více věnovat novému vozu," dodal Ericsson.