Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn by už titul dopřál Rosbergovi

Brawn by už titul dopřál Rosbergovi

Jiní by to už vedle Hamiltona zabalili.

Bývalý šéf týmu Mercedes, Ross Brawn, by letos mistrovský titul dopřál Nicu Rosbergovi. Německý jezdec je v týmu od roku 2010 a navzdory mnohým vítězstvím ještě nemá mistrovský titul. Brawn tvrdí, že Hamilton je ve vrcholné formě lepší než Rosberg, ten ale podává vyrovnanější výkony. Obdivuhodná je i jeho vytrvalost, většina jiných jezdců by to po třech letech porážek vzdala.

"Je velmi odolný," pochválil Brawn Rosberga. "Někdy na chvíli ztratí tempo, ale pak sám sebe opět nastartuje a vrátí se do boje. Mnoho jezdců by to po letech proher s Lewisem vzdala a možná by už byli pryč. Z několika důvodů bych ho rád viděl na místě mistra světa. Má úžasnou schopnost nenechat se zlomit prohrou a vrátit se zpět do boje. Během sezóny byl konzistentnější, ale nikdy nebyl tak skvělý, jak to dokáže Lewis. Jenže Lewis pak trochu usnul. Jeho přístup k závodění je emocionálnější a celá ta záležitost s novináři (v Japonsku) byla velmi nešťastným rozptýlením."

Hamiltonovo emocionální rozhodnutí pomstít se novinářům rychlým odchodem z tiskové konference, za což byl v médiích opět zkritizovaný, podle Brawna pouze ukazuje, jak moc mu chybí někdo, od koho by se v takových chvílích mohl spolehnout.

"Nico má pár blízkých lidí a může se na ně vždycky spolehnout. Nevidím žádný náznak toho, že by i Lewis měl takovou podporu. Nepotřebuje bojovat tyhle bitvy uprostřed sezóny, která je sama o sobě více než dostatečně intenzivní. Ale člověk občas potřebuje ventilovat své emoce. Kdyby měl u sebe mentora nebo někoho, komu by se svěřil, mohl by svou frustraci ventilovat s nimi."