Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: Mercedes stojí na základech Rosse Brawna

Hamilton: Mercedes stojí na základech Rosse Brawna

Do týmu přestoupil i kvůli němu.

Ross Brawn si v uplynulých týdnech vyžádal hodně pozornosti médií. Vyšla mu knížka, přiznal zájem vrátit se do F1 a slovně podpořil Nica Rosberga v boji o titul, přestože obdivuje Lewise Hamiltona. Ten prozradil, že Brawn byl jedním z důvodů, proč se nechal přemluvit k přestupu z McLarenu do nepříliš úspěšného týmu německé automobilky, s jejíž prvními vozy nedokázal vyhrávat ani Michael Schumacher. Brawn prý jako šéf týmu postavil základy, na kterých tým vystavěl své tři vítězné sezóny.

"Podle mě on za ta léta (ve vedení týmu) vybudoval něco, na čem teď stojíme a na co navazujeme. Jistěže pomohl vybudovat platformu, postavil základy a já si ho moc vážím," řekl trojnásobný mistr světa. "Po zisku titulů jsem se snažil podělit se o radost i s ním, protože roky pracoval a nebyl při titulech, které jsme pak získali.

Miloval jsem práci s Rossem. Odkdy přišel… Tedy, když jsem vyrůstal, sledoval jsem F1 v televizi a vídal jsem tam Rosse s Ferrari a jednoho dne jsem s ním seděl v maminčině kuchyni a pili jsme čaj. Přišel mě navštívit, aby si se mnou popovídal o přestupu do tohoto týmu a říkal, jak moc by chtěl, abych za něj jezdil. Byl jsem poctěn, že chce mě. Bylo úžasné pracovat s ním. V týmu vytvořil velmi dobrou atmosféru, byl velmi otevřený ke všem v týmu. Všichni se s ním cítili uvolněně.

Přiznám se, že jsem byl smutný, když jsem se dozvěděl o jeho odchodu, protože do tohoto týmu jsem přišel i proto, že zde byl on. Krátce na to odešel a neměl jsem z toho dobrý pocit. Obecně se dá říci, že vedení týmu z vás nemůže udělat lepšího jezdce, ale může vám vytvořit podmínky pro růst a to jsem dostal i díky Rossovi."