Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber má nového technického ředitele

Sauber má nového technického ředitele

Udělal nájezd na ustupující Audi.

Sauber má nového technického ředitele. Opět. Naposledy jmenoval nového technického ředitele v červenci 2015, kdy toto místo přijal Mark Smith, který ale tým opustil jen pár dní před sezónou 2016. Spekulovalo se, že to bylo prostě proto, že tým Petera Saubera měl velmi, velmi hluboko do kapes, což byl i důvod, proč si nemohl dovolit hledat náhradu. Během sezóny byl ale Sauber prodán finanční společnosti Longbow, tým se stabilizoval a podařilo se mu zaujmout pozornost mimořádně zkušeného technického odborníka. Jeho technickým ředitelem bude Jörg Zander, v současnosti technický ředitel týmu Audi v mistrovství světa vytrvalostních vozů.

Zander se do F1 poprvé dostal v roce 1999 s Toyotou a přes BAR a Williams putoval do Hinwilu, kde v roce 2006 sídlil BMW Sauber. Pracoval na postu šéfdesignéra, ale zakrátko ho zlákala Honda, ze které se stal Brawn GP. Dříve, než se z Brawnu stal Mercedes, Zander odešel a založil vlastní společnost. Na scénu se vrátil v roce 2015 s Audi, to ale před pár dny oznámilo odchod z WEC, co zahrálo do karet Sauberu, kam údajně může zamířit více inženýrů z končícího továrního týmu.

"Nová pravidla F1 pro sezónu 2017 nabízejí ohromný prostor pro inovace a technickou kreativitu a jedním z mých úkolů bude zajistit stabilitu a efektivnost technické organizace," řekl dnes Zander po oficiálního oznámení. "Prvním cílem je samozřejmě zlepšení našeho týmu a jeho stabilizování ve středu pole. Celkově je to výzva, kterou očekávám s nadšením a entuziasmem."

Zander ale ještě má povinnosti vůči Audi a k ​​týmu se možná připojí až na začátku příštího roku.