Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Známé jméno v GP2: Louis Deletraz před debutem

Známé jméno v GP2: Louis Deletraz před debutem

V týmu Trevora Carlina bude v závodě v Abů Zabí s formulí GP2 debutovat Louis Deletraz.

V týmu Trevora Carlina bude za týden v závodě v Abů Zabí s formulí GP2 debutovat Louis Deletraz. Nový kolega Němce Kirchhoefera je synem bývalého jezdce Formule 1 Jeana-Denise Deletraze.

Devatenáctiletý Švýcar Louis Deletraz platí mezi experty za větší talent, než byl jeho otec. Starší Deletraz sice dokázal vyhrát závod ve Formuli 3000 (předchůdce GP2), ve Formuli 1 ovšem platil u týmů Larrousse a Pacific spíše za klasického pay-drivera, který později spěl k úspěchům ve sportovních vozech.

Mladý Louis kráčí kupředu díky špičkovým výsledkům v juniorských třídách za podpory Renaultu a současně BMW! Roku 2015 vyhrál devět závodů severoevropského šampionátu Formule Renault 2.0, načež ho akademie Renault Sport podpořila při postupu do silnějšího šampionátu Formula V8 3.5. Tam se nováček rychle aklimatizoval a letos ho byl v součtu bodů schopen porazit jen mnohem zkušenější Tom Dillman z Francie. Zárověň absolvoval německý šampionát ADAC-GT-Masters coby tovární jezdec BMW.

Deletraz senior byl a je šikovným skautem sponzorů a hodilo se, že Trevora Carlina již celý rok trápilo obsazení jeho druhého vozu v GP2. Díky Deletrazově příspěvku tedy Angličané zaplní druhý kokpit vedle Marvina Kirchhoefera a mladý Louis sebere zkušenosti před kompletní kampaní GP2 příštího roku. Obou straním je tak pomoženo. Od Louise se ale nedá očekávat příliš: ve voze GP2 před tím ještě nejel a i arabská trať je mu nová.