Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

TAG Heuer zůstane motorovým partnerem Red Bullu

TAG Heuer zůstane motorovým partnerem Red Bullu

Renault bude nadále zatajován.

Na konci minulé sezóny se TAG Heuer chopilo příležitosti, odešlo od McLarenu a stalo se prostředníkem mezi dvěma silnými a úspěšnými, ale rozhádanými partnery. Red Bullu nevyšel útěk k Mercedesu nebo Ferrari a víceméně z donucení opět podepsal s Renaultem, který sice silného zákazníka potřebuje, ale s Red Bullem již nemínil spolupracovat na marketingové úrovni. Tak se stalo, že ačkoli Red Bull používá navlas stejné pohonné jednotky jako nový tovární tým Renaultu, v oficiálních materiálech nesou jméno TAG Heuer.

Díky dosáhnutí velkého pokroku na straně výkonnosti se vztahy společností začaly oteplovat hned po prvním závodě letošní sezóny v australském Melbourne. Další pokrok byl dosažen s tzv. B-verzí poprvé vyzkoušenou po závodě v Barceloně a už v Monaku bylo oznámeno, že se k Renaultu vrací i menší tým Toro Rosso. Zatímco na začátku sezóny se vedení Red Bull Racingu důsledně vyhýbalo vyřčení slova “Renault“, během sezóny se od tohoto pravidla upustilo. Renault se těšil ze dvou vítězství svých motorů ve vozech Red Bullu a o TAG Heuer se nemluvilo tolik, jako jsme po podpisu smlouvy očekávali.

Přesto zůstanou společnosti Red Bull a Renault marketingově odděleny, Red Bull prodloužil jednoletou smlouvu s TAG Heuer o další dva roky a vůz právě vznikající v továrně v Milton Keynes ponese jméno Red Bull Racing - TAG Heuer RB13. TAG Heuer zůstává oficiálním časoměřičem, oficiálním hodinkovým partnerem i výkonnostním partnerem Red Bull Racingu. Podle tiskových zpráv si Red Bull na TAG Heuer cení vášeň pro závodění a odvahu dělat věci odlišně od ostatních a TAG se na Red Bullu líbí, že je to mladý dynamický tým.