Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg potvrdil Laudovo roztrpčení

Rosberg potvrdil Laudovo roztrpčení

Nepřesvědčily ho ani desítky milionů eur.

Je polovina prosince a Mercedes neví, kdo bude příští rok týmovým kolegou Lewise Hamiltona, možná spolu s ním bojovat o titul a sbírat body do poháru konstruktérů. Už oznámil, že do Vánoc nikoho nesežene a oznámení o podpisu smlouvy máme očekávat až v lednu. Nico Rosberg v rozhovoru pro Canal Plus přiznal, že dobře věděl, že jeho odchod dostane tým do nepříjemné situace. Také potvrdil, že Niki Lauda zprávu o jeho odchodu z F1 nenesl tak statečně jako Toto Wolff.

"Věděl jsem, že tím mohu Mercedes dostat do složité situace," řekl úřadující šampion. "Toto byl velmi chápavý, ale Niki potřeboval trochu víc času."

Rosberg se odchodem vzdal lukrativní smlouvy, která by mu během dvou let údajně vynesla až 45 milionů eur, i kdyby už další titul nezískal. Není mu líto, že se vzdal možnosti posbírat šťavnaté plody mnohaleté práce?

"Jsem šťastný člověk, užil jsem si život závodníka a vím, že to bylo velké privilegium. Možná jsem toto rozhodnutí mohl učinit právě díky tomu. Byl to dobrý kontrakt, ale když jsem se rozhodoval, nemyslel jsem na peníze. Díky mé práci jsem mohl vydělat spoustu peněz a vím, že více peněz by mě už neudělalo šťastnějším."

Kdo ho nahradí ve voze Mercedesu?

"To sice nevím, ale Valtteri Bottas i Pascal Wehrlein jsou výborní jezdci."

U Mercedesu oficiálně skončí až 20. prosince, do toho dne si bude plnit své povinnosti mistra světa.

"Každý den jsem v jiné zemi, někdy stihnu za den i více než jednu. Ale to skončí 20. prosince, pak budu volný. Během tohoto turné myslím na to, jaká byla sezóna, ne na to, že končím. Poslední dny by mohly být velmi těžké."

Rosberg trochu překvapil, když řekl, že příští rok možná bude držet palce Lewisu Hamiltonovi.

"Dlouho jsme proti sobě závodili a on byl vždy o kousek vpředu, takže titul získán v souboji s ním má speciální příchuť. Cokoliv, co se mezi námi stalo, nemělo vliv na rozhodnutí o ukončení kariéry. Dokonce je možné, že ho budu podporovat. Pokud získat osm mistrovských titulů, bude tato moje sezóna o to cennější."