Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zničí Hamilton sezónu 2017?

Zničí Hamilton sezónu 2017?

Ecclestone se obává totální dominance.

Letošní sezóna byla téměř celá v režii Mercedesu. Unikly mu pouze dva závody, ve Španělsku jeho vozy kolidovaly v prvním kole a oba ze závodu okamžitě odstoupily, v Malajsii Lewise Hamiltona zradila technika a Nico Rosberg po kolizi se Sebastianem Vettelem dojel až třetí. Alespoň jsme se mohli těšit na interní souboje, ale jak by to vypadalo, kdyby Hamilton vedle sebe neměl rovnocenného soupeře? Právě toho se Bernie Ecclestone obává před sezónou 2017. Pokud Mercedes opět postaví skvělý vůz a nový jezdec Mercedesu bude neustále pomalejší, může to být další tvrdá rána pro sledovanost i Ecclestonovu peněženku.

"Nemyslím si, že někdo porazí Lewise," řekl Ecclestone v rozhovoru pro Sky Sports. "A také si nemyslím, že si někdo bude chtít koupit lístky a sledovat závod, nebo jej sledovat v televizi, aby viděl, jak Lewis hned po zhasnutí světel mizí v dálce a pak všechny soupeře párkrát předjede o kolo. To by bylo špatné pro nás všechny a také pro Lewise, protože on má rád férové ​​vítězství a chce mít koho porazit. Problém je jednoduchý. Tým, motor, vše Mercedesu je perfektní a má i nejlepšího jezdce."

Hned poté, co Rosberg oznámil ukončení kariéry, se začalo spekulovat o přestupu Sebastiana Vettela nebo Fernanda Alonsa, jenže ani jeden z těchto přestupů není pravděpodobný.

"Nevidím nikoho vhodného, ​​oni dva mají smlouvy. Možná Max (Verstappen), kdyby měl stejný vůz, by mohl Lewisovi zatápět. Doufám, že se mýlím a že kohokoliv vezmou do týmu, dokáže Lewise porážet, nebo ho alespoň tlačit k chybám. Ale můj osobní názor je, že se tak nestane.