Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas nepochybuje, že s Hamiltonem budou dobrý tým

Bottas nepochybuje, že s Hamiltonem budou dobrý tým

Nehodlá hrát druhé housle.

Mercedes byl tři roky na výsluní a díky tomu mohl celý svět detailně sledovat vývoj vztahu jeho jezdců. Nico Rosberg v roce 2013 přivítal Lewise Hamiltona v týmu jako svého dobrého kamaráda a příběh pokračoval malými neshodami i vzájemnými gratulacemi na začátku sezóny 2014 a pak už přišla obvinění z užívání týmem nedovolených režimů motoru, ne/úmyslné žluté vlajky v kvalifikaci na VC Monaka i souboje, po kterých musel jeden ze stříbrných vozů na chvíli opustit trať a nevyhnuli se ani kolizím. Rosberg nakonec vyčerpaný dlouhým soubojem odešel hned po zisku mistrovského titulu a Hamiltonovým novým soupeřem bude Valtteri Bottas. Bude se příběh opakovat?

"Bude to moje nejúžasnější sezóna v F1. V barvách Williamsu jsem devětkrát stál na stupních vítězů, ale ani jednou jsem nevyhrál, takže cíl mé první mise je zřejmý. Když ho splním, budu se od toho moci odrazit k dalším věcem," řekl Bottas poté, co byl představen jako nový jezdec továrního týmu Mercedesu a Hamiltonův nový týmový kolega.

"S Lewisem budeme silná dvojice. Velmi ho respektuji jako jezdce i jako osobnost. Je mimořádně rychlý, všichni to o něm vědí, takže pro mě bude skvělým referenčním bodem. Jsem si jistý, že mezi námi nebudou velké rozdíly a že se vzájemně potlačíme k lepším výkonům, ale také zároveň nepochybuji, že spolu dokážeme pracovat jako tým, spolupracovat a maximálně pomáhat týmu. Oba už máme zkušenosti, oba půjdeme na sto procent a výsledek se uvidí."

Bottas má nyní jen o málo více než měsíc, aby si zvykl na tým a jeho simulátor, pak už začnou důležité předsezónní testy.

"Už se nemohu dočkat chvíle, kdy skutečně nastoupím do práce. Do testů ještě zbývá dostatek času, abychom vše stihli. Musím se setkat s mnoha lidmi, takže mě tu (v Brackley) nyní budete vídat často. Udělám vše, co bude třeba udělat, abych byl schopen dostat z vozu úplně všechno."