Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Liberty Media možná zachrání VC Velké Británie

Liberty Media možná zachrání VC Velké Británie

Noví majitelé by mohli být chápavější než Ecclestone.

V lednu se zahraniční média dostala k dopisu, který prezident BRDC (Klubu britských závodních jezdců) adresoval svým členům. Psalo se v něm o obavách ze stále nepříznivějších finančních podmínek smlouvy s Formula One Management na pořádání VC Velké Británie na okruhu Silverstone. Smlouva je platná do roku 2026, ale je v ní klauzule umožňující BRDC zkrátit její platnost do roku 2019. Pokud ale chce majitel Silverstone tuto klauzuli využít, musí o tom Bernieho Ecclestona informovat ještě před letošní velkou cenou. Dopis byl napsán před Vánocemi a teď je už prezident klubu údajně o něco optimističtější. Doufá, že mu pomůže britská vlád, ale hlavně se spoléhá na to, že Liberty Media bude rozumnější než Ecclestone.

"Před Vánocemi jsme našim členům poslali zprávu ohledně Silverstone," vysvětluje Derek Warwick. "Od té doby se hodně mluví o klauzuli umožňující ukončit platnost smlouvy po roce 2019. Ale není důvod k obavám, máme stoprocentně jisté závody do konce roku 2019, to jsou ještě tři roky. Nemyslím si, že VC Velké Británie a Silverstone se mohou jen tak vytratit. Dosáhneme kompromis buď s Berniem nebo s novými lidmi, s Liberty.

Už jsme se setkali s Liberty a
(předsedou společnosti vlastnící komerční práva) Chasem Careym, který rozumí našemu problému. My rozumíme tomu, že i jeho úkolem je vydělávat peníze, to lidé na jeho místě dělají. Ale na konci tunelu je světlo, můžeme mít závod i po roce 2019. Komunikujeme s vládou a chceme vědět, zda by nějaká pomoc mohla přijít od ní a už nám volal i Bernie. Chce se setkat a promluvit si o tom."