Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Force India ukázala svůj vůz

Force India ukázala svůj vůz

Je připravena na desátou sezónu v F1.

Force India dnes představila svůj vůz pro sezónu 2017. Nese jméno VJM10 a je to už desátý vůz týmu vedeného Vidžajem Mallyou, který je zároveň jedním z jeho tří spoluvlastníků. Nový vůz se vzdal černé barvy na krytu motoru, kam přibyla ploutev, kterou nejspíš budou mít všechny vozy. Od už představené konkurence se na první pohled liší špičkou nosu. Místo malého jazýčku trčícího z poměrně vysoko končícího nosu má pořádně dlouhý jazyk oddělen od zbytku nosní části dvojicí vysokých zářezů, kudy bude proudit vzduch potřebný pod monopostem k vytváření přítlaku. Výrazný hrbol na úrovni předních kol naznačuje složitěji řešené zavěšení.

Ze sponzorů je nejvýraznější titulární sponzor a zároveň další spoluvlastník týmu, společnost Sahara. Potvrdily se informace o získání prestižní značky Johnnie Walker, která na zadním křídle nahradila méně prestižní vodku Smirnoff patřící stejnému majiteli, který dosud Johnnie Walkera držel u McLarenu.

Za Force India budou letos závodit zkušený Mexičan Sergio Pérez a 20letý Francouz Esteban Ocon, junior Mercedesu s dvouletým kontraktem. Vedení zůstalo stabilní, oficiálně šéfuje Vidžaj Mallya a s týmem je každý den jeho zástupce Robert Fernley. Technické části týmu šéfuje Andrew Green. Testovacím jezdcem by měl zůstat Alfonso Celis, ale plachtu z vozu stáhli pouze Pérez a Ocon.

obrázky v plné velikosti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10